Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Som a la recta final del mandat

Encetem aquest setembre la recta final del mandat municipal, amb la mirada posada en les properes eleccions que tindran lloc a finals de maig o principis de juny del proper any 2019.


Cal començar a efectuar, per tant, el balanç del que el govern municipal ha fet, i també del que ha deixat de fer. No hi ha dubte que qui va guanyar les eleccions té dret a desenvolupar el seu programa, ja que per això va rebre els vots de l’electorat, però no es pot perdre de vista que la seva obligació és, en tot cas, governar per a tothom, per a tots els i les ciutadanes, al marge de les seves preferències polítiques.


Des d’aquesta perspectiva, no tenim dubte que, en el que respecta a tot el que es relaciona amb l’anomenat procés, segurament els seus votants donaran a l’equip de govern un excel·lent, ja que des del govern municipal s’ha donat suport a totes les iniciatives que els partidaris de la independència han presentat. El que passa és que, amb aquesta actuació, una bona part de la població de Sant Quirze (el 40% dels votants a les eleccions del 21-D va votar opcions no independentistes) pot haver-se sentit ignorada pel seu govern.


Per la nostra part, hem intentat no entrar en aquest joc dels simbolismes i la retòrica, i cal reconèixer que no sempre ho hem aconseguit, portats pel brogit mediàtic, i per tant entonem des d’aquí un mea culpa. Discutir sobre les banderes que s’hissen o no, o sobre llaços que es posen o que es treuen, no millora la vida dels nostres conciutadans i conciutadanes, i fa que els problemes del dia a dia (neteja, seguretat, circulació) quedin en un segon terme. Tornem-los a posar en primera línia, i treballem per tal d’aconseguir un Sant Quirze millor.