Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019 – SIS DONES, SIS VIDES

Sis dones mortes aquest any a Espanya, quan escrivim aquestes ratlles, sis morts pel sol fet de ser dones. Un inici d’any negre, un gener negre.


Són casi 1000 les dones mortes per violència masclista des de 2003. I només un 28,6% d’elles presentà denúncia.


Elles tenien una vida, una vida que ja no hi és, deixant infants, mares, pares, família sotmesos a viure ja sense elles... incomprensiblement, injustificadament, injustament. Infants i família destrossats anímicament, psicològicament; vivencialment. Elles ja no hi son amb elles i ells, i això només per néixer dones.


Al segle XXI, on la societat avança en tecnologia, I+D+I, on ens preocupa el canvi climàtic, busquem la sostenibilitat, volem l’economia circular, és hora de que les dones puguem viure tranquil·les, passejar segures, fer les nostres activitats quotidianes sense por.


Mai es justificable l’assetjament, mai és pot justificar la mort d’una persona, d’una dona. La vida és valuosa, La vida d’una dona és valuosa.


Ara sembla que alguns partits polítics volen confondre la violència domèstica amb la violència de gènere. I no és el mateix. La violència domèstica existeix en el si de la família, de qualsevol membre de la família. La violència de gènere és la violència a la dona per la seva parella o ex-parella pel fet de ser dona.


Entre totes i tots hem de fer passos per l’eradicació de la violència de gènere, fugint dels estereotips, dels rols assignats per sexe, fomentant el respecte envers les dones, perquè en una societat de progrés, de pau, de solidaritat, tots nosaltres, homes i dones, volem les dones sense por, volem les dones segures, volem les dones vives.


Al PSC rebutgem i rebutjarem sempre qualsevol tipus de violència masclista, amb tolerància zero contra els maltractadors. Volem una igualtat real i efectiva entre dones i homes, perquè la igualtat ha de ser el motor de la llibertat i la democràcia.


Linda Lara

Primera Secretària i candidata a l’alcaldia

PSC Sant Quirze