Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educar en valors

En aquests temps tan convulsos que estem vivint, educar els nostres fills i filles en els valors de la solidaritat significa més que un compromís social i un valor en si mateix, significa una visió del futur en un món globalitzat, on la pau i la convivència siguin els nostres ideals. A més, està demostrat que educar en la solidaritat incideix directament en la intel·ligència emocional i en el desenvolupament de determinades habilitats cognitives. Aquesta qüestió va ser objecte d’una de les xerrades organitzades dins la setmana de la solidaritat.

Una de les millors maneres de ser feliç és posar la intel·ligència al servei dels demès i això ho podem fer aplicant els nostres coneixements i experiències al nostre entorn per treure el màxim rendiment per un mateix i pels demés. 

Les principals habilitats cognitives que desenvolupa la solidaritat són l’autonomia i el criteri propi, l’amplitud del camp mental,  la percepció global de la realitat, l’ús del raonament lògic, el pensament abstracte i l’empatia, així com el control de la conducta, la perseverança i la consecució de resultats a llarg termini.

El compromís amb un projecte el dia de demà comença a casa, es tracta per tant, d’ensenyar els nostres infants a contemplar el món des d’una perspectiva de justícia, igualtat i respecte, i això comença donant exemple nosaltres mateixos.

 

Sílvia Peralta

Regidora de cooperació i solidaritat