Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Generar ocupació, la nostra prioritat

Com podem generar ocupació? Aquesta és la principal preocupació. La situació de crisi econòmica ens afecta a tots, però més greument a aquelles persones i famílies que pateixen una situació d’atur, i més si es dilata en el temps, sense una solució a curt termini.

És cert que l’administració local no té competències en matèria de polítiques actives d’ocupació, tot i ser una reivindicació llargament demandada pels ajuntaments, que veuen com els seus conciutadans els demanen responsabilitats i solucions, sense disposar de recursos i finançament directe.
 
Tot i així, nosaltres entenem que l’administració local com a servei públic més proper a la ciutadania ha de buscar respostes, i creiem que la primera prioritat ha de ser la lluita contra l’atur.
 
A Sant Quirze, tot i que les dades d’atur són significativament inferiors a la mitjana de la comarca, no restem exempts d’aquesta realitat i els nostres veïns i veïnes també pateixin situacions greus.
 
Per fer front a aquesta situació durant aquest mandat municipal una de les principals línies d’actuació ha estat la creació de plans d’ocupació locals, per oferir treball a persones aturades de Sant Quirze durant un període de temps per desenvolupar programes concrets de suport als serveis municipals, programes que combinen formació i treball.
 
En aquests tres anys, els plans d’ocupació, tant els propis que hem pogut generar amb estalvi del capítol de personal, com de les subvencions externes, hem pogut donar feina a més de 30 persones, sent l’últim pla d’ocupació el que s’ha tancat aquest 20 d’octubre,  amb la proposta de 8 llocs de treball que es repartiran en la dinamització d’activitats socioculturals, la dinamització del comerç local i activitats econòmiques, el Pla de Joventut, el Pla d’Igualtat, digitalització i manteniment de bases de dades, suport a la inspecció sanitària i mediambiental i suport a les activitats esportives.
 
Nosaltres apostem per aquestes iniciatives i creiem que s’han de continuar treballant per minimitzar les repercussions de la crisi econòmica, especialment les generades per les situacions d’atur i el risc social que comporta.
 
Sílvia Peralta
Regidora Serveis interns, igualtat i cooperació
Portaveu grup municipal PSC