Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gràcies als fidels votants del PSC Sant Quirze

La clara victòria de la coalició En Comú Podem és segurament la nota més ressenyable del resultat a Catalunya i a Sant Quirze de les eleccions generals que van tenir lloc el passat diumenge. Amb 2.623 vots i un percentage superior al 23% del vots a Sant Quirze, va imposar-se a ERC-Catalunya SÍ (2.274 vots) i Democràcia i Llibertat (2.067 vots). Els expressem des d'aquí la nostra sincera felicitació.

Cal destacar l'elevada participació, més de quatre punts superiors a la registrada a les eleccions generals de 2011, i que acrediten l'interès que aquestes eleccions oferien a la ciutadania de Sant Quirze, que està clar que no ha desconnectat de la política espanyola, com alguns pretenen.

Pel que fa al PSC, els nostres resultats no han estat els esperats, amb 1.127 vots, que representen un 10,02%, i ens ha deixat en el cinquè lloc. No obstant això hi ha una part positiva i és que la xifra obtinguda supera, tant en vots absoluts com en percentatge, la del 27-S (on vàrem recollir 1.033 vots). El partit travessa una etapa de turbulència, havent patit negativament els efectes del procés sobiranista (on la seva posició no extrema li ha fet perdre vots per ambdues bandes) i la irrupció de les forces anomenades emergents que compten amb l'atractiu de la novetat, i l'avantatge de no haver governat. Les forces «tradicionals» pateixen els efectes dels canvis en l'escenari polític, i Convergència i Unió (ara Democràcia i Llibertat) és un altre bon exemple, ja que de 2011 a 2015 també s'ha deixat casi la meitat dels seus suports (passant del 37,44% al 18,37%, més un 2,13% d'UDC).

Al nostre parer, els resultats posen de manifest, d'una banda, un viratge a l'esquerra de l'electorat, ja que més enllà del triomf d'En Comú Podem, el conjunt de les forces d'esquerra han augmentat la seva representació en relació a eleccions anteriors, el que acredita que els valors d'igualtat i justícia social s'imposen a d'altres consideracions. I d'una altra banda, també s'acredita que la ciutadania no està per aventures unilaterals condemnades al fracàs i a generar frustració, i aposta per vies dialogades, que per molt difícils que semblin, no ho són tant com el que fins ara alguns ens han volgut fer creure que era l'única solució. Ens alegrem, i molt, tant d'una cosa com de l'altra. I creiem que és positiu l’inici d’una nova etapa on el diàleg, la negociació i el pacte siguin la base d’una política més col·lectiva.

Gràcies als 1.127 quirzetencs i quirzetenques que heu continuat confiant en nosaltres. Tenim pel davant reptes complicats però apassionants, i el vostre suport és la nostra força. Des del PSC de Sant Quirze continuarem treballant per una societat més justa i igualitària.