Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

On són els límits?

L’assumpció de responsabilitats polítiques implica necessàriament prendre decisions. No es pot, contínuament, traslladar la responsabilitat als treballadors i treballadores de l’Ajuntament, perquè d’aquesta manera, es fomenta la tecnocràcia i la democràcia es distorsiona, doncs els representants polítics hem estat escollits pels veïns i veïnes per governar amb valors, gestionar els recursos públics amb rigor i transparència i donar compte de les nostres decisions.

Malauradament hem pogut comprovar que aquesta és la pràctica habitual de la Sra. Elisabet Oliveras, que fa de la derivació de responsabilitats el seu modus operandi. No hi ha un sol punt en el darrer Ple municipal on no derivés responsabilitats als tècnics de l’Ajuntament. Governar és decidir i assumir responsabilitats.

Davant d’aquesta manera de fer, nosaltres ens preguntem: On són els límits? Al nostre entendre es van ultrapassar en aquest últim Ple,  amb l’aprovació per part del govern municipal, de la creació d’un fitxer municipal de dades personals amb la inclusió d’un apartat “ideologia”.

Pel grup municipal socialista és greu, doncs aquelles dades que afecten a la intimitat de les persones, als drets fonamentals i a les llibertats públiques no han de constar per a res en un fitxer municipal per fer un procés participatiu. La Llei sobre protecció de dades és taxativa quan diu que “les dades han de recollir-se amb finalitats determinades, explícites i legítimes i sobretot, han de ser pertinents, adequades i no excessives, no s’han de recollir si no són necessàries”. Ningú pot ser obligat a declarar sobre la seva ideologia, religió o creences (art.16.2 CE)

La Sra. Oliveras va tornar a justificar-se dient que era una decisió tècnica, quan l’informe de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades li donava l’opció de decidir.  Per nosaltres està clara quina havia de ser la decisió, ja li van dir i li tornem a recordar a la Sra. Oliveras que és una decisió política, i que ella i el seu govern seran els únics responsables que a Sant Quirze existeixi un fitxer municipal per registrar i tractar dades sobre ideologia dels veïns i veïnes del poble.

Ni tan sols el fitxer més important de Catalunya, el fitxer de processos participatius i qualitat democràtica del Departament de Governació de la Generalitat contempla aquesta opció.

Pot ser haurem d’aplicar aquella màxima del Groucho Marx que deia “estos son mis principios y si no le gustan, tengo otros”

El grup municipal socialista té molt clares les seves conviccions polítiques i ideològiques, sembla que altres no.

Grup municipal PSC-CP