Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

25 de novembre, Dia internacional contra la violència de gènere

Durant tot aquest mes de novembre, des de la Regidoria d’Igualtat organitzem diverses activitats que tenen com a principal objectiu la prevenció de la violència masclista i la sensibilització de la nostra societat envers aquesta problemàtica. Des de tallers a l’Institut per prevenir els maltractaments ja en les primeres relacions de parella, tallers d’autodefensa per les dones, el concurs Carta a un maltractador a xerrades temàtiques o una marxa reivindicativa.
 
La nostra prioritat és que arribi un dia en que aquests tipus d’actes siguin només un record en la memòria, però mentre no aconseguim eradicar la violència masclista hem de continuar amb la denuncia i el rebuig col•lectiu, tant social com institucional. Cada any hem de lamentar dones víctimes d’aquesta violència estructural i no podem permetre que quedin en l’oblit ni el silenci, és la nostra obligació visibilitzar aquest problema i prevenir-lo, des de l’educació base.
 
A Sant Quirze no estem exempts d’aquesta crua realitat i per això des de la Regidoria d’Igualtat desenvolupem accions i polítiques d’igualtat, que en aquest cas es concreten en els diferents serveis d’atenció a les dones (tan psicològic com jurídic), el protocol municipal en el qual intervenen de manera transversal diversos serveis municipals (policia local, serveis socials, igualtat, educació, el CAP…) i la comissió de coeducació que treballa des de l’escoles amb els professionals docents i la  comunitat educativa.
 
En aquesta línea volem agrair a les entitats de dones el seu suport i col•laboració en les diferents activitats i la seva tasca social dins el municipi. Nosaltres pensem que la solució passa necessàriament per l’estreta col•laboració entre la societat i l’administració, entre tots i totes podem arribar a eradicar els maltractaments.
 
Sílvia Peralta
Regidora d’Igualtat, Solidaritat i Serveis Interns

Portaveu del grup municipal PSC