Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pactes possibles i l’elefant a l’habitació

  Els resultats que hem obtingut el 28 de maig no els considerem dolents però, no ens podem enganyar, tampoc son els que esperàvem. Ens consolidem com a força necessària per a qualsevol govern d’esquerres, però no aconseguim l’objectiu que ens havíem fixat: fer entrar a l’ajuntament a dones joves que treballessin, amb mirada nova, en un Sant Quirze que se’ns està envellint. Però nosaltres que venim de lluny -del PSUC i ICV- i anem més lluny encara, seguirem treballant per aquest necessari canvi generacional. En tot cas,  seguim representant a la gent sobiranista  d’esquerra, que vol un Sant Quirze feminista, ecològic, socialment equitatiu i on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida.

  L’augment de l’abstenció i l’aparició de nous partits, que no han aclarit quina ideologia representen, dificulta l’anàlisi de com ha evolucionat l’electorat en l’eix dreta-esquerra i en l’eix nacional. En tot cas, ha entrat VOX a l’ajuntament i torna el PP. Uns i altres deuen estar molt agraïts a les formacions que els han seguit el joc exagerant la sensació de que St. Quirze és incívic i insegur -el Bronx vaja!…- i que no pots anar a buscar el pà per si t’ocupen la casa… i aquí calen xifres sobre la taula: hi ha 38 ocupacions – la majoria afectant a grans tenidors- sobre més de 7500 habitatges, es a dir, menys del 0.5% de vivendes… Però  és ben sabut que si dius que tens un elefant a l’habitació, no tarden en arribar els caçadors d’elefants.

  Ara, se’ns presenta un Consistori més fragmentat -amb set grups municipals- i apareix la dreta caçadora d’elefants. No ens fa por encarar aquesta circumstància. De fet la dreta i la dreta extrema segueix sent minoria en el ple municipal, i és possible un govern amb la majoria de regidors o regidores a l’esquerra, comptant o no amb el nou partit que ha aparegut.

  S’obre un parèntesi de contactes i pactes. Això vol dir negociar, parlar, enraonar… i això sempre és bo, que en aquests quatre darrers anys també ha quedat clar que les majories absolutes -i tirar pel dret- no son bones. Però son faves comptades. Per nosaltres hi ha dues possibilitats lògiques sobre la taula: un govern format per  Junts x SQV, PSC i SQV En Comú,  o un govern en minoria de Junts x SQV amb la presència o no de SOM i SQV En Comú.

  Però si us agraden les emocions fortes,  encara podem tenir l’ensurt de trobar-nos amb un govern de Junts x Cat i PSC amb la col·laboració de PP i VOX. Difícil d’explicar, però els resultats, les ambicions i les animadversions personals ho fan possible. El 17 de juny ho sabrem.