Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RECICLAR MÉS, SI; PORTA A PORTA, NO.

Article Informem gener 2024

Totes les qüestions que es porten al Ple del Ajuntament son d’interès, ja que la seva aprovació o no, repercutirà al conjunt del veïnat. Però la presa de algunes decisions poden impactar especialment. Aquest és el cas de la recollida de les escombraries. 

L’estudi encarregat pel Govern Municipal, conclou:

  • Que a Sant Quirze es recicla poc.
  • Que el mètode actual de recollida no dona més de sí.
  • Que donades les característiques de Sant Quirze, procedeix la recollida mitjançant un model mixte: “porta a porta” en unes zones, i en altres, amb contenidors hermètics metàl·lics.

Un tema important. El propi treball assenyala que el cost del nou servei és elevat, entre dos i tres vegades més, degut l’increment de personal i als mitjans necessaris, especialment vehicles, que el model “porta a porta” precisa. El Govern Municipal fa seu aquest estudi i ens el presenta en el Ple del 25 de gener per la seva aprovació.

Vox, essent conscient de que el reciclatge és convenient, per evitar sancions i per higiene i salut pública, ha desestimat la proposta, per que:

  • El sistema “porta a porta”, si bé és el que més pot arribar a reciclar, no és apropiat per l’elevat cost, per la brutícia que genera i perquè a la part del poble on es pot aplicar es molt petita.
  • El sistema de contenidors hermètics amb targeta, en punts estratègics, és més econòmic, més net i s’aconsegueix també un bon nivell de recollida selectiva.   

Assumint plenament la decisió adoptada, el  nostre grup no es tanca però a  acceptar que en algunes zones de Sant Quirze, on els veïns donin el seu consentiment, es pugui implementar el porta a porta, mentre no penalitzi a la resta de la població en un augment  de la taxa d’escombraries.