Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vot per correu

Vot per correu i exterior a les eleccions generals del 2015

Vot_Seu_Correus_SQV.png

Els electors residents a l'estat que estiguin interessats en emetre el vot per correu podran sol·licitar-ho del 27 d'octubre al 10 de desembre de 2015

S’ha de fer personalment a les oficines de Correus, amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles a tal efecte.

En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE). L’OCE ha de remetre a l'elector per correu certificat, entre el 30 de novembre i el 13 de desembre, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda dels electors hauran d'enviar el seu vot a la taula electoral, per correu certificat, no més tard del 16 de desembre.

En cas de malaltia o incapacitat es pot sol·licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment.

El procediment i terminis per exercir el vot exterior a l'estranger es específic segons el tipus de perfil del cens en el que estigui inscit l'elector/a:

  • Cens d’Estrangers Residents Absents (CERA)*: inclou als espanyols que viuen a l’estranger de manera permanent, per exemple perquè han assolit un treball.
  • Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA): aquells electors residents en Espanya que es troben temporalment en l’exterior, com poden ser per un període llarg de vacances, passar una temporada amb uns familiars, fer un curs formatiu o la capacitació de l’empresa.

Tots aquells electors que sol·licitin el vot per correu no podran votar personalment a la mesa electoral el 20 de desembre, dia de la celebració de les eleccions generals.