Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vot per correu

Vot per correu i exterior a les eleccions generals del 2019

Vot_Seu_Correus_SQV.png

Els electors residents a l'estat que estiguin interessats en emetre el vot per correu podran sol·licitar-ho del 24 de setembre fins al 31 d'octubre de 2019

S’ha de fer personalment a les oficines de Correus, amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles a tal efecte.

En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE). L’OCE ha de remetre a l'elector per correu certificat, entre el 28 d'octubre i el 3 de novembre, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda dels electors hauran d'enviar el seu vot a la taula electoral, per correu certificat, no més tard del 6 de novembre.

En cas de malaltia o incapacitat es pot sol·licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment.

El procediment i terminis per exercir el vot exterior a l'estranger es específic segons el tipus de perfil del cens en el que estigui inscit l'elector/a:

 • Cens d’Estrangers Residents Absents (CERA)*: inclou als espanyols que viuen a l’estranger de manera permanent, per exemple perquè han assolit un treball.
  • Sol·licitud al consolat, ambaixada o a la seu electrònica d’INE: del 24 de setembre al 19 d'octubre.
  • Tramesa de la documentació per votar de l'Oficina del Cens Electoral: del 24 de setembre al 28 d'octubre.
  • Depòsit pels electors en l’urna del consolat: del 8 al 10 de novembre.
 • Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA): aquells electors residents en Espanya que es troben temporalment en l’exterior, com poden ser per un període llarg de vacances, passar una temporada amb uns familiars, fer un curs formatiu o la capacitació de l’empresa.
  • Sol·licitud al consolat, ambaixada o a la seu electrònica d’INE: del 24 de setembre al 19 d'octubre.
  • Tramesa de la documentació per votar de l'Oficina del Cens Electoral: del 24 de setembre al 28 d'octubre.
  • Remissió del vot per correu a la mesa: del 22 d'octubre al 10 de novembre.

*Cal tenir en compte que els residents a l'estranger (CERA) que van sol·licitar participar en les passades eleccions del 28 d'abril no han de tornar a demanar-ho.

Tots aquells electors que sol·licitin el vot per correu no podran votar personalment a la mesa electoral el 10 de novembre, dia de la celebració de les eleccions generals.