Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entorn geogràfic

Ubicada a la comarca del Vallès Occidental, la Vila de Sant Quirze del Vallès està envoltada de ciutats amb una alta densitat, però té el privilegi de estar a tocar de la natural. torrents naturals i boscos mediterranis

ENTOrn_geografic_santquirze.jpg

Sant Quirze del Vallès està situat al centre de la comarca del Vallès Occidental ocupant una superfície de casi un 2,5 % del territori molt semblant al seu pes de població (2,18 %). El nombre d’habitatges suposa un 1,89 % del total.
La plana vallesana es situa entre la serralada Litoral i la Prelitoral i es troba creuada per un seguit de serralades secundàries i cursos fluvials en direcció nord – sud que ha comportat una estructura d’assentaments orientada en aquest sentit.
La bona situació de la Vila es veu optimitzada gràcies a la qualitat natural del terme municipal, envoltat de boscos i per ésser una part destacada del Corredor Verd. Aquest corredor és una franja d'un quilòmetre aproximadament que connecta dos grans zones de gran riquesa biològica com són el parc de Collserola i el parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.