Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç a l'Escola

El comerç a l’escola és una iniciativa que busca fomentar, a través del comerç local de proximitat, el coneixement dels entorns propers, per tal que els alumnes puguin conèixer millor el seu entorn i aprendre a valorar-lo, així com per promoure un consum més responsable i sostenible.

Definició

El programa Comerç a l'Escola és un programa per a educació infantil, primària, secundària i batxillerat que promou el coneixement de l’entorn cultural, social i històric a través del comerç de proximitat.

El comerç urbà és estratègic i cabdal en la configuració de les ciutats constituint-se com a factor clau en el desenvolupament econòmic i local, alhora que les cohesiona i compacta fent de la proximitat l'eix vertebrador d'aquest encontre de conjuntures.

A més, el comerç genera ocupació i activitat econòmica, propicia la creació de serveis complementaris (oci, cultura…), proveeix de productes i de serveis a la població, és un factor d’integració per a les persones nouvingudes, i sobretot, forma part del nostre model cultural. Així doncs, cal entendre el comerç com un agent font de relació i vida de les habitants d’un municipi. Allà on hi ha comerç, hi acostuma a haver un flux de persones.

Objectius

Volem que els alumnes coneguin de primera mà i s'endinsin en el comerç de Sant Quirze per tal de donar l'oportunitat de conèixer futures vocacions professionals

Que l'alumnat conegui les característiques més significatives del comerç de Sant Quirze, redescobreixi i conegui el seu entorn cultural, social i històric mitjançant el comerç urbà, valori la diversitat dels comerços de l’entorn i els productes i serveis que aquests ofereixen, descobreixi els diferents oficis que s’hi amaguen i despertar futures vocacions professionals entre l’alumnat i actuï per consumir d’una manera activa, crítica i responsable posant en valor la proximitat.