Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte Educatiu

L'Escola Bressol a Sant Quirze del Vallès és un projecte emmarcat dins els principis d'educació inclusiva i coeducadora, que posa l'accent en l'atenció personalitzada i la diversitat

El nostre projecte s’emmarca en els principis d’educació inclusiva i coeducadora. Posem l’accent en l’atenció personalitzada i la diversitat, tenint en compte el ritme de desenvolupament de l’infant.

La línia metodològica de l’escola es basa en el respecte a l’infant com a persona, en la seva llibertat de moviments, l’expressió de sentiments, l’acurada relació adult-infant i l’adquisició d’hàbits d’autonomia, d’alimentació i d’higiene.

També oferim diverses propostes i espais, amb durades variables, depenent de les temàtiques concretes que es volen plantejar o que s’ha observat que els infants mostren interès. Totes les propostes estan pensades per afavorir la interacció entre els infants, i potenciar la seva creativitat i imaginació. Els espais estan pensats per provocar situacions per observar, experimentar o prendre decisions amb els diversos materials.

Compartim un projecte comú: el d’acompanyar els nens i les nenes en el seu procés de creixement, dins d’un ambient obert i acollidor per a tots/es, amb espais condicionats per oferir un clima agradable i distès que fomenti la participació de les famílies.

Vista de l'escola bressol el patufet des de fora

Serveis i Projectes

A part del servei d’Escola Bressol, el Patufet disposa dels següents serveis i projectes:

Logopedia i Psicologia

Programa adreçat a infants diagnosticats amb necessitats educatives especials en qualsevol de les seves varietats i/o a infants que presenten dificultats en qualsevol de les àrees de desenvolupament.

Acollida matinal

Espais Familiars

  • Espai de joc: Espai de trobada i relació adreçat a infants de 1 a 3 anys amb les seves famílies.
  • Espai entre pares i mares: Espai de trobada adreçat a pares i mares amb la finalitat de compartir temes d’interès, xerrades, tallers, etc.
  • Espai nadó: Espai de trobada i relació adreçat a infants de 0 a 12 mesos amb les seves famílies.

Servei Menjador

L'escola Bressol disposa de cuina pròpia i servei de menjador amb menús diaris supervisats per la dietista Anna Gispert.