Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sobre el Servei

El Servei de Joventut ('Canya Jove' des del 1996) és el centre de les polítiques locals de Joventut de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

El servei de Joventut de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès té com a missió posar a l’abast del col•lectiu adolescent i jove (dels 12 als 29 anys) de Sant Quirze els diferents recursos presents en el seu entorn (no només en l’àmbit local), promovent la seva autonomia i participació més activa en la societat de la qual formen part, per tal que puguin escollir i construir en llibertat i igualtat d'oportunitats el seu propi projecte personal i col•lectiu.

Logotip del Canya Jove

Pla local de Joventut

El Pla és el document marc en el qual es basa el servei local de Joventut. Aquest Pla es va dissenyar amb la participació més directa tant d'adolescents, joves, serveis municipals de tot l'Ajuntament així com agents socials relacionats amb l'àmbit juvenil. 

El Pla 2022-2025 pretén posar a l’abast del jovent del municipi els diferents recursos presents en el seu entorn promovent la seva autonomia i participació en la societat de la qual formen part, perquè puguin construir en llibertat i igualtat d’oportunitats el seu propi projecte personal i col·lectiu.

A partir d’aquests cinc àmbits principals, el Pla s’ha organitzat en cinc eixos d’actuació, cadascun dels quals es desplegarà en objectius i accions concretes que es recullen en forma de fitxes al document.

Així mateix, i de manera transversal, a tot el Pla s’incorpora la perspectiva inclusiva i de gènere per tal que el conjunt d’actuacions responguin a la diversitat existent al municipi.

Els eixos són els següents:

  • Eix 1: “SQV, un poble que acompanya el jovent a definir el seu projecte de vida”
  • Eix 2: “SQV, un poble que vetlla per la salut i benestar del jovent”
  • Eix 3: “SQV, un poble que ofereix oportunitats d’oci i lleure pel creixement del jovent”
  • Eix 4: “SQV, un poble que atén les diversitats i les relacions d’igualtat entre el jovent”
  • Eix 5: “SQV, un poble que fomenta la participació del jovent"

El públic objectiu al qual s’adreça el Pla el constitueix, de manera prioritària, els i les adolescents i joves de 12 a 29 anys.

Una franja que s’ha ampliat per sota, malgrat la Llei estableix a partir dels 16 anys, atès que moltes de les actuacions s’adrecen a la població que ha iniciat la seva escolaritat secundària obligatòria.

Consulta'l aquí a sota