Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornades

Jornada de donació de sang

El Banc de Sang organitza per dilluns 22 de juliol una jornada de donació de sang a la biblioteca Marcel Ayats en horari de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.


Jornada de donació de sang

Sant Quirze del Vallès  acull una nova campanya de donació de sang  aquest mes de juliol  

Dilluns 22 de juliol es podrà donar sang a la biblioteca Marcel Ayats en horari de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

 El Banc de Sang engega la campanya d’estiu amb el lema “Estiuis o estiuis, dona sang”

  • Durant els mesos d’estiu calen 40.000 donacions per cobrir les necessitats dels malalts dels hospitals de Catalunya
  • Durant les vacances, les donacions cauen un 30% i és per això i que el BST fa una crida a donar abans de marxar de vacances

Es calcula que entre juliol i agost caldran 40.000 donacions per donar resposta als tractaments dels malalts dels hospitals de Catalunya. És per això, que des del Banc de Sang engeguem la campanya d’estiu amb la crida “Estiuis on estiuis, dona sang” perquè tothom qui pugui, doni sang abans de marxar de vacances, o on sigui que passi l’estiu d’arreu de Catalunya.

Cal recordar que durant les vacances, les donacions baixen un 30% pel canvi d’hàbits i la calor. Per prevenir aquesta davallada, el BST llença la campanya d’estiu coincidint amb el final del curs escolar i abans que la gent marxi de vacances.

L’objectiu és aconseguir que els i les donants que puguin fer-ho, ho facin el més aviat possible per evitar una davallada en els estocs de sang, que de moment, es mantenen estables. Tot i les vacances, cal recordar que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments i que cal donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma i plaquetes.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar els llocs més proper on donar sang.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.

INFORMACIÓ ÚTIL