Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

La lectura del manifest "feminisme és antifeixisme" reivindica les necessitats de les dones

L'acte s'emmarca en la programació del 8M, que continua durant els propers dies al municipi


La lectura del manifest "feminisme és antifeixisme" reivindica les necessitats de les dones

Aquest migdia ha tingut lloc la lectura del manifest amb motiu del 8M, Dia Internacional de les dones. Amb el nom “Feminisme és antifeixisme”, l’Eunice Fernández de la Rubia, treballadora de l’Ajuntament, i la santquirzenca Assumpció Montserrat Ros, han estat encarregades de llegir el text a la plaça de la Vila.

 
El manifest posa en relleu les precarietats laborals agreujades per la Covid-19 “desigualtats ja existents en la discriminació salarial, en la subcontractació a través de contractes temporals, en les jornades parcials no desitjades, en l’atur (...) la crisi Covid-19 ha posat de manifest l’escassa protecció social d’un sistema de cures i sostenibilitat de la vida desvaloritzat a tots els nivells”. El text també reivindica la construcció de “vides lliures de violències masclistes i institucionals, denunciant el conjunt de les violències masclistes com a expressió de l’apropiació patriarcal del nostre cos, que ens afecta a totes”.
 
Així mateix, la reivindicació d’aquest matí ha posat èmfasi en la necessitat de “pensions dignes per a totes”; “acompanyament en la diversitat afectiva, corporal i de gènere a la infància i l’adolescència”; “la denúncia de la LGTBIfòbia i de les polítiques neoliberals que volen utilitzar l’educació com a mercaderia”; i en “l’exigència de la llibertat d eles preses polítiques, el lliure retorn de les exiliades i la cancel·lació de totes les causes obertes al voltant de mobilitzacions pel dret a l’autodeterminació”. Un altre dels temes abordats ha estat la fi de la violència policial, “la judicialització de la política i la criminalització del dret a la protesta”.
 
Finalment, el manifest, que podeu llegir adjunt en aquesta notícia, conclou amb un contundent “no som víctimes! Som supervivents! Hem sobreviscut gràcies a la sororitat i a l’autodefensa feminista. Amb pandèmia o sense pandèmia la nostra lluita continua!".
 
L’acte s’emmarca en la programació i la campanya del 8M que al llarg de tot el mes de març està desenvolupant l’Ajuntament. La podeu consultar en aquest enllaç i en el document pdf relacionat en aquesta notícia.