Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Arriba a Sant Quirze la versió teatral d'una de les obres més cabdals de Maria Aurèlia Capmany

La representació de "Carola" tindrà lloc el proper 13 de març a la Sala Josep Brossa de la Patronal


Arriba a Sant Quirze la versió teatral d'una de les obres més cabdals de Maria Aurèlia Capmany

Emmarcada en el Mes de les Dones de SQV, el dissabte 13 de març, a les 18 hores, tindrà lloc la representació de l'obra "Carola" de Q-ars Teatre i interpretada per l'actriu Anna Güell. Es tracta d'una adaptació de l'obra "Feliçment, jo sóc una dona", un dels textos més sincers, directes i claus sobre feminisme de Maria Aurèlia Capmany. És un retrat magnífic de la societat catalana del segle XX, un homenatge a Capmany en el centenari del seu naixement, i un homenatge a totes aquelles dones que van haver de lluitar per la llibertat i la igualtat de gènere davant d’una societat masclista. Són textos sincers, autèntics, directes, sense embuts, on hi reflecteix la hipocresia de la societat i les seves absurdes normes socials.

 
En l'obra, Carola és una dona de mitjana edat que decideix escriure amb la màxima sinceritat els records que guarda del seu periple vital. La lluita per intentar assolir la seguretat econòmica, i en últim terme la llibertat, sense l’ajuda dels homes. La trajectòria vital del personatge és la d’una dona que lluita per la igualtat en una Catalunya convulsa.

Les entrades tenen un preu de 2€ i es poden aconseguir anticipadament a http://entrades.santquirzevalles.cat. La representació està organitzada per l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona.