Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Cristina Jordà, Premi Dona 2024

L’actriu Itziar Castro i la santquirzenca Manisha Gurung van ser reconegudes també dissabte amb les distincions nacionals i internacionals


Cristina Jordà, Premi Dona 2024

Dissabte a la tarda va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi Dona 2024. La sala Josep Brossa de la Patronal es va omplir per assistir al reconeixement.
El Premi Dona 2024 ha recaigut enguany per a Cristina Jordà, amb un important itinerari professional en el món de l’educació i, especialment implicada en la vida social i cultural del poble.

Cristina Jordà va dedicar unes paraules a la seva trajectòria escolar, a la seva implicació en el món educatiu i, finalment, a les dificultats que pateixen les dones d’arreu del món. També va parlar la directora de l’Institut Sant Quirze, Judith Miró, qui va dedicar-li unes paraules d’agraïment pel temps compartit, i va destacar la xarxa que ha creat la comunitat educativa al poble.

Així mateix, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, qui va lliurar el guardó a Jordà, va cloure destacant la tasca desenvolupada per les tres homenatjades, i les fites que encara han d’aconseguir les dones no només de Sant Quirze, sinó d’arreu del món.

Recordem que el guardó és un fermall que porta gravat un poema de Maria Mercè Marçal.

Pel que fa a les distincions, la santquirzenca Manisha Gurung va recollir la menció internacional, de mans de la regidora de Feminismes i LGTBI, Maria Domingo.

La Manisha és activista i membre d’Amics del Nepal, i treballa intensament per la defensa de les dones del seu país d’origen. La presidenta de l’Ateneu del Món, Laura Clemente, va ser l’encarregada de lliurar-li el guardó.

La distinció nacional ha recaigut enguany en l’actriu Itziar Castro, que malaurament va morir el passat mes de desembre. La seva mare, Lucía Rivadulla, va recollir el reconeixement, agraint l’homenatge a la seva filla, activista i lluitadora.
L’acte va estar amenitzat pel grup Nimbus, format per joves músics locals. Van interpretar peces relacionades amb l’amor, el dol i la reflexió emocional.

Sopar de dones

Al lliurament institucional el va seguir el “Sopar entre dones”, a la sala Salut Pastor de la Patronal. Més d’un centenar de dones de totes les entitats del poble van poder compartir conversa i espai de trobada, en el marc d’aquest sopar. L’espectacle “Impoderadas show, el deconstrucshow” va amenitzar la vetllada.

Podeu veure detalladament les fotografies de la jornada de dissabte.

Recordeu que els actes s’emmarquen en la programació del Mes de les Dones, que continua les properes setmanes. De fet, diumenge dia 10 es va celebrar una actuació del cor jove Athene Noctua i una Ballada de Country. Al Flickr trobareu les fotografies.