Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vot per correu

Vot per correu postal als comicis

Vot_Seu_Correus_SQV.png

Els electors residents a l’estat que estiguin interessats en emetre el vot per correu podran sol·licitar-ho des del 19 de març al 2 de maig de 2024

Qui pot votar per correu?

  • Pot votar per correu l'electorat que prevegi que el dia de la votació no es trobi al municipi.
  • També els votants, que per malaltia o incapacitat física, no poden presentar-se al local de votació.
  • Els i les electores que viatgin temporalment a l'estranger poden sol·licitar l'enviament de la documentació per al vot per correu al domicili de l'estat indicant aquest fet.

Sol·licitud en línia del vot per correu

Els electors residents a l'estat poden sol·licitar el vot a través de la pàgina web de Correus (www.correos.es), sense haver d'acudir en persona a una oficina postal. En aquest model de sol·licitud, que evita desplaçaments, la persona interessada ha d'acreditar la seva identitat mitjançant la signatura electrònica i acceptar qualsevol dels sistemes d'identificació vàlids dels certificats de persona física reconeguts.

Sol·licitud del vot per correu presencial (oficines)

S’ha de fer personalment a les oficines de Correus, amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles a tal efecte. En cas de malaltia o incapacitat es pot sol·licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment.

En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE).

Recepció de la documentació i tramesa del vot

Una vegada cursada la petició (en línia o presencial), l’OCE ha de remetre per correu certificat i a la direcció indicada per l'elector/a, entre el 22 d'abril i el 5 de maig, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda l'electorat haurà d'enviar el seu vot a la mesa electoral, per correu certificat o lliurament de la butlleta al mateix carter/a, no més tard del 8 de maig (susceptible de prorroga un dia més per fer-ho).

Vot per correu des de l'estranger (residents absents)

Una cosa és el vot per correu i l'altre el vot des de l'estranger, tot i que sovint es confon. Si vius a l'estranger, has d'estar inscrit al cens de votants a l'estranger, el denominat Cens d'Electors Residents Absents (CERA). En cas de ser així, la documentació necessària es podrà recollir de manera presencial en ambaixades o consolats i de manera telemàtica per la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya o Ministeri d'Afers Exteriors.

La petició per exercir el dret de vot des de fora de l'estat s'obre també el 19 de març, però no està establerta la data límit per emetre el vot. En tot cas, si resideixes a l'estranger pots votar de manera presencial fins al 12 de maig a les urnes preparades a les ambaixades i consolats de l'estat al món.

Vot per correu des de l'estranger (temporalment absents)

L'electorat que es trobi temporalment a l'estranger entre la convocatòria d'un procés i la seva celebració i vulgui exercir el dret de sufragi pot fer-ho seguint un procediment específic. Bàsicament ha presentar personalment l'imprès de sol·licitud disponible al consolat o ambaixada, abans del 25è dia posterior a la convocatòria electoral i sobretot haurà d'estar inscrit/a al registre de matrícula consular com a no resident. Ambdós tràmits (sol·licitud i inscripció) es poden fer en el mateix acte. En aquest enllaç pots consultar el seu detall.

 Consideracions i més informació

Tingues en compte, si sol·licites el vot per correu, no pots votar personalment a la mesa electoral el 12 de maig, dia de la celebració de les eleccions autonòmiques a Sant Quirze.

Per ampliar informació, pots contactar amb les Oficines de Correus, com la ubicada al nostre municipi, a l'Av. d'Ègara, 7 (937212316).