Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consideracions derivades de la COVID-19

La Generalitat de Catalunya ha desestimat la possibilitat de votar en diferents jornades i descartat la utilització d’urnes mòbils o l´ús del vot electrònic atesa la dificultat de tenir-ne un marc normatiu a temps i pel cost que suposaria.


Així, els principals objectius a aconseguir les properes eleccions són els següents:


Minimitzar els riscos sobre la salut d'exercir el dret de vot i disminuir el risc de contagis.

Garantir el dret de vot de tota la ciutadani i informar sobre la sobre la seguretat per prevenir l’abstenció deguda a dubtes sobre salut.

Protegir la legitimitat del procés electoral, maximitzar la transparència i el nivell de consens sobre el procés, reduint comportaments de boicot.
Els detalls particulars de seguretat que es traslladarà a l'Ajuntament els definirà el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

Recomanacions

Es recomana sol·licitar el vot per correu. Si es vol, la petició es pot fer telemàticament (IdCAT) sense desplaçar-se a les oficines de Correus i es permetrà que el seu personal pugui recollir el sobre electoral des del domicili de recepció. Si no teniu l'IdCAT podeu demanar cita prèvia a l'OAC de l'Ajuntament.

Si no s'ha demanat el vot postal, es suggereix portar el vot preparat des de casa i exercir el dret a vot dins d’unes determinades franges, apel·lant a la responsabilitat de cada persona fer-ne seguiment.

Per les persones que viuen en residències es recomana consultar el protocol i l'apartat “Preguntes més freqüents” seguint l'enllaç següent.
En tot cas, s’informarà de les mesures de seguretat que adopta l'Ajuntament per garantir el dret de vot amb la màxima seguretat possible.