Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Qui pot votar

Requisits per ser votant

Espanyols residents a l’estat

Amb caràcter general poden participar tots els espanyols empadronats a l’estat majors de 18 anys d’edat el dia dels comicis (24 de maig de 2015).

A més, per poder votar es requereix estar inclòs en les llistes del cens electoral, que per aquest procés es corresponen amb les inscripcions al Padró d’Habitants de l’Ajuntament a 30 de desembre de 2014.

Els electors espanyols residents i censats a l’estranger NO poden votar en les eleccions municipals.

Foto Espanya

Nacionals de països de la Unió Europea residents a Espanya

Cal que empleneu una declaració formal de manifestació de voluntat d'exercir el dret de sufragi a Espanya en les eleccions municipals.

La manifestació es pot presentar a l’Ajuntament en qualsevol moment, si bé perquè tingui efecte en les eleccions municipals de 2015 haurà de fer-se fins al 30 de desembre de 2014.

Imatge del mapa d'Europa

Nacionals de països amb acord de reciprocitat de dret de sufragi

Heu de sol·licitar a l’Ajuntament la inscripció en el cens electoral per a les eleccions municipals, des de l’1 desembre 2014 i fins al 15 gener 2015, i complir amb les altres condicions establertes.

Els països amb Acords en vigor actualment són Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Trinitat i Tobago i Xile.


Per facilitar les inscripcions del nacionals de la UE i amb acord de reciprocitat, l'Oficina del Cens Electoral ha enviat una comunicació personalitzada

Imatge del mapa del món