Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Camí dels Monjos

El Camí dels Monjos és un recorregut que uneix els monestirs de Sant Cugat i Sant Llorenç del Munt i que té un tram al municipi de Sant Quirze del Vallès.

Camí dels Monjos

El Camí dels Monjos és el camí històric que uneix Matadepera, Terrassa, Sant Quirze i Sant Cugat del Vallès. La llegenda diu que l’abat i els monjos de Sant Llorenç del Munt van demanar permís al bisbe de Barcelona per assentar-se en un altre indret, ja que les seves terres no eren gens productives i l’aïllament del monestir els feia patir el mal de la tristesa. El bisbe els va deixar marxar sempre i quan respectessin un mandat “que caminant sense travessar cap riu, torrent o riera, s’establissin on millor els anés”.

Actualment és un recorregut molt conegut pels excursionistes. Al llarg dels seus 25 quilòmetres va pujant des dels 100 m d'alçada de Sant Cugat fins als 1050 del cim de la Mola, on hi ha el monestir de Sant Llorenç. El tram santquirzetenc del camí, discorre per la serra de Galliners i, a més a més, amb la corresponent senyalització, convida als excursionistes que ho desitgin a fer una passejada per descobrir el casc urbà.

Podeu descarregar-vos la ruta en el document adjunt.