Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ruta botànica per la Serra de Galliners

La ruta botànica per la Serra de Galliners és una ruta temàtica formada per quatre itineraris dedicats a diferents tipus de formacions vegetals i flora de Sant Quirze del Vallès.

planol ruta botànica serra de galliners

Cada itinerari està senyalitzat d'un color diferent, té una longitud aproximada d'un quilòmetre i es pot recórrer en uns vint minuts. Aquesta ruta permet conèixer els arbres, arbusts i plantes que hi ha a la vila. A més, s'hi poden veure fotografies de les masies, testimoni del patrimoni històric, rural i agrícola del nostre municipi.

La ruta 1 EL BOSC DE RIBERA: Amb una distància de 2.150 metres, permet descobrir el bosc de ribera, un bosc caducifoli que creix a banda i banda dels cursos fluvials, rius i torrents, on l'aigua és el principal factor limitador del creixement de la vegetació adaptada a inundacions periòdiques a la Mediterrània.

La ruta 2 L' ALZINAR: Amb una distància total de 1950 metres i un desnivell de 130, aquest itinerari permet descobrir l'alzinar, un bosc perennifoli, verd tot l'any, amb un estrat arbori d'alzines i un estrat arbustiu ric en lianes. Amb pi blanc a les vessant assolellades, degut als incendis forestals, i amb roure martineng a les obagues.

Ruta 3 LES PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS: Les plantes aromàtiques i medicinals són les protagonistes d'aquesta proposta de passeig. Amb l'abandó dels conreus i dels focs forestals, l'alzinar esdevé brolla de romaní, formació vegetal rica en plantes aromàtiques, molt emprades a la cuina mediterrània i amb importants propietats medicinals. Aquest recorregut té 2.600 metres i un desnivell de 135.

Ruta 4 ELS BOLETS I ELS FRUITS DEL BOSC: El bosc és una font important de recursos, com la fusta, els fruits dels arbres i també els bolets. Aquest itinerari de 3.000 metres us portarà pels racons on acostumen a sortir bolets, alguns dels quals són comestibles i d'altres tòxics.