Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fase d’Avanç del Pla Especial Urbanístic

Definim com ha de ser el Parc dels Torrents de Sant Quirze del Vallès, en la fase d’Avanç del Pla Especial Urbanístic

La privilegiada situació del nucli de Sant Quirze del Vallès, travessat per torrents i rieres i envoltat d’un entorn agroforestal encara en actiu en diversos sectors, confereixen al municipi una oportunitat per a la millora de la seva qualitat paisatgística, urbanística, ecològica i patrimonial, així com per a la integració de la ciutat amb el seu entorn natural més proper a través de l’ordenació dels espais lliures connectors, com és en aquest cas, el Parc dels Torrents.

panoramica del camí del parc dels torrents

El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat definitivament el 26 d'abril de 2024, determina la necessitat de redactar un Pla Especial Urbanístic, el del Parc dels Torrents de Sant Quirze del Vallès, que estructuri la ciutat a partir dels espais fluvials (torrent de la Betzuca, el de la Font del Pont, el de Can Barra i el Riu Sec) i els espais lliures interns al nucli urbà de Sant Quirze.

La ciutadania té un paper important en la definició d'aquest Parc dels Torrents. Per aquest motiu, el passat 15 de juny de 2024 es va realitzar una sessió de participació a la Masia de Can Barra per tal de poder recollir les opinions i necessitats de la ciutadania.