Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut ambiental i control de plagues

La protecció de la salut és un conjunt d'actuacions, prestacions i serveis destinats a garantir la innocuïtat i la salubritat dels productes alimentaris i a preservar la salut de la població davant els agents físics, químics i biològics.

El servei de Salut a  través del programa de salut ambiental i control de plagues vetlla per aconseguir que els espais públics del poble tinguin unes condicions higièniques salubres. Es realitzen activitats vigilància i control dels establiments on s’hi duen a terme intervencions amb risc per a la salut (com els pírcings, tatuatges i micropigmentacions); les condicions dels habitatges i dels solars; l’aparició de plagues urbanes (p. ex. rosegadors o insectes); fenòmens com la legionel·losi, que pot aparèixer en equipaments que disposen d’aparells o sistemes d’aigua que generen aerosols (aigua polvoritzada).

L’Ajuntament és el responsable de fer la vigilància i control d’aquests factors, però la ciutadania hi té un paper important a través de la comunicació d’incidències i/ o denúncies.