Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions

Ja es pot sol·licitar el vot per correu

La petició es pot fer fins al 18 de maig i, properament també es podrà consultar el cens electoral


Ja es pot sol·licitar el vot per correu

Els electors censats residents a l’estat ja poden sol·licitar el vot per correu, fins al 18 de maig.

El vot anticipat per correu s’ha de demanar personalment a qualsevol oficina de Correus amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles a tal efecte, com la situada a Sant Quirze del Vallès (Av. d'Ègara, 7). També hi ha la possibilitat de fer la petició electrònica, per part dels residents a l’estat i els electors residents temporalment a l’estranger, sense necessitat d’acudir-hi presencialment, seguint les indicacions i requisits publicats a la pàgina web de Correus.

En cas de malaltia o incapacitat, es pot sol·licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment. En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE).

L’OCE ha de remetre a l'elector per correu certificat, entre el 8 i el 21 de maig, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda dels electors hauran d'enviar el seu vot a la taula electoral, per correu postal certificat, no més tard del 24 de maig.

El procediment i terminis per exercir el vot exterior a l'estranger és específic segons el tipus de perfil del cens en el qual estigui inscrit l'elector. Per a les eleccions municipals no es pot utilitzar el Cens d’Estrangers Residents Absents (CERA). No obstant això, sí es pot fer ús del cens d'Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA), és a dir, aquells electors residents en Espanya que es troben temporalment a l’exterior, com poden ser per un període llarg de vacances, passar una temporada amb uns familiars, fer un curs formatiu o la capacitació de l’empresa.

Cal tenir present que totes les persones que sol·liciten el vot per correu, o bé exterior, no poden votar presencialment a la mesa electoral el 28-M.

Per a més informació, cliqueu aquest enllaç.

Consulta de cens

La consulta en línia del cens electoral serà accessible a partir del 10 d’abril, com en d’anteriors processos electorals, en el següent enllaç: www.santquirzevalles.cat/consultacens. També es podrà consultar a l’Ajuntament o Centre Cívic de Torre Julià. Les llistes d'electors residents a l'estranger s’exposaran també en aquestes mateixes dates als consolats.

El període de reclamacions s’estableix fins al 17 d’abril, presencialment a les OACs.o bé davant la Delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral i consultats. El cens inclou les variacions del Padró d'Habitants comunicades a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) fins al 30 de gener de 2023 (inclòs). El total d’electors provisional és de 15.252 persones, 41 de les quals corresponen a electors nacionals de països de la UE residents a l’estat o amb dret a sufragi per acord de reciprocitat.

El tràmit per efectuar la reclamació consta publicat al Catàleg de Tràmits, tenint en compte que el model de reclamació està automatitzat a l’aplicació del Padró d’Habitants (ePOB). 

En cas de dubtes l’Oficina del Cens Electoral habilita pels electors/es i els ajuntaments l’atenció telefònica al 900 343 232, de dilluns a divendres, de 9 a 14h.

Trobareu més informació detallada en aquest enllaç.