Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cens electoral d'estrangers per les Eleccions Europees

Formació del cens de ciutadans de la UE, no espanyols, residents al municipi per les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny de 2024

S’inicien els treballs per formar el cens electoral dels nacionals de la Unió Europea (UE) residents a l'estat amb motiu de les Eleccions al Parlament Europeu, del 9 de juny de 2024.

La Delegació de l’Oficina del Cens Electoral de Barcelona (OCE) ha comunicat a tots el ajuntaments que en aquestes eleccions pot exercir el dret a vot la ciutadania estrangera de la Unió Europea, resident a Espanya, si estan inclosos en el cens electoral vigent i són majors d’edat el dia de la votació.

Per fer-ho han de manifestar en termini la seva intenció de votar a l'estat i cal la seva inclusió prèvia en el padró municipal. Aquesta declaració formal de manifestació de voluntat de vot a Espanya pot realitzar-se als llocs següents: 

  1. En línia: accedint directament al tràmit de la Seu Electrònica de l’OCE (sistema d'accés amb Cl@ve).
  2. Per carta o telemàticament: l’OCE ha enviat una comunicació a la ciutadania de la UE resident a Espanya, empadronada amb posterioritat a les anteriors eleccions europees i no hagin manifestat encara la voluntat de vot, que inclou una clau de tramitació, que s’ha de retornar per correu postal (franqueig gratuït) o bé per internet (sense Cl@ve).
  3. A l’Ajuntament, personalment o en línia: a través del tràmit, complimentant l’imprès de declaració formal habilitat.

Les declaracions formals, així com les possibles altes en el padró, s’han de presentar com a molt tard el 30 de gener de 2024. Les manifestacions presentades amb posterioritat, incloses les que es puguin presentar per reclamació a les dades d'inscripció en el cens electoral, no s'incorporaran en el procés electoral vigent del 2024.

En tot cas, la intenció de vot té caràcter permanent, per la qual cosa si la persona interessada ja ho ha fet anteriorment no cal que ho torni a manifestar.