Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Meses electorals

Funcions, composició i impediments dels membres de les meses electorals. Els membres de les meses estan convidats a la reunió informativa del 25 de maig, a les 18:30h, a la Patronal, per rebre la sessió formativa

És l’element essencial, la unitat bàsica de tot el procés electoral i el lloc on s’emet el vot.

MesaElectoralAmbUrnes.png

Està formada per tres persones: 1 president/a i 2 vocals.

PresidentiVocalMembresMesa.jpg

L'elecció dels seus membres és per sorteig públic i aleatori

L’Ajuntament de Sant Quirze, escull els membres de les meses electorals i dos suplents de cada càrrec en una sessió plenària i per sorteig públic d'entre els censats dins d’una secció (barri), dels menors de 70 anys que sàpiguen llegir i escriure, a través d’un programari aleatori. En aquest procés el ple serà el 2 de maig d'enguany, a les 13:30h.

Els elegits reben una notificació, amb un manual d’instruccions que es pot consultar en aquest mateix espai i la convocatòria per una sessió informativa prèvia a la jornada electoral. 

La sessió informativa i formativa d'assessorament serà el 25 de maig, a les 18:30h, a la Sala Josep Brossa de la Patronal (1a planta), Av. de Pau Casals, 86.

Sí.

A més de ser un deure ciutadà, és una obligació, l’incompliment de la qual està castigat amb pena d’arrest major i multa.

Titulars i suplents han d’assistir a la mesa a les 8h del dia dels comicis.

9MembresMesa.jpg

Els impediments i excuses s’han de justificar documentalment i estan recollits a les instruccions de la Junta Electoral Central.

Només es poden presentar excuses al nomenament davant de la Junta Electoral de Zona de Sabadell, a l’av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta (edifici Jutjats), a excepció dels majors de 65 anys que ho poden fer en el moment de rebre la notificació.

La presentació presencial, és en l'horari d'atenció en dies laborables és de dilluns a divendres de 15 a 18h i dissabtes de 10 a 13h (telèfon 655440770). També es pot formular en línia, adjuntant la notificació rebuda i la documentació acreditativa de l'excusa mitjançant, còpia del DNI i telèfon de contacte al correu electrònic següent: sabadellreclamacions.jez@gencat.cat

El termini per al·legar excuses davant la Junta Electoral és de 7 dies naturals des de rebre la notificació del càrrec. La resolució de la Junta és 5 dies des de la presentació de l’excusa. Si es desestima l’excusa es notificarà definitivament el nomenament al membre de mesa i si s’admet s’excusarà la persona del càrrec i es designarà un altre membre de mesa. Contra la decisió de la Junta no hi cap recurs ulterior.

La jornada electoral, a les 8h del matí, titulars i suplents.

A les 8 hores del dia de la votació s’han de reunir, en la mesa assignada del local electoral 9 persones per mesa:

  • 1 president/a.
  • 2 vocals.
  • 2 suplents de cadascun dels càrrecs respectius.

Tots_8h_SQV.JPG

També hi estaran presents els representants de l'Administració (Ajuntament), i interventors o apoderats, si escau.

Els suplents que no hagin estat nomenats finalment membres de la mesa, una vegada constituïda, poden abandonar el local electoral.

No cal que estiguin localitzables amb posterioritat.

Imatge_Rellotge_09.00h.jpg

Llistat de les meses i locals de votació per les Eleccions Municipals 2023

application/pdf Meses_electorals_SQV_2023.pdf — 47.5 KB

Manual d’instruccions per a les persones que formen les Meses electorals del 28 de maig de 2023

application/pdf Manual_membre_mesa_28_maig_2023.pdf — 1.8 MB