Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis a les entitats

Vols crear una entitat?

Per crear una associació s’ha de tenir en compte que es necessiten un mínim de tres persones (un president, un secretari i un tresorer). S’ha d’establir també quin serà el seu objectiu i els motius que porten a crear-la, així com definir l’àmbit en el qual es desenvoluparan les seves activitats.

Una vegada es tenen clars aquests punts s’han de realitzar una sèrie de tràmits perquè l’entitat tingui personalitat jurídica davant d’un tercer. Aquí us indiquem una sèrie de passos que heu de seguir.

El Registre Municipal d'entitats

L’Ajuntament gestiona un registre municipal d’entitats, és a dir, el cens municipal de les entitats i associacions de Sant Quirze del Vallès. La inscripció al registre permet accedir a diferents ajuts i serveis de l'Ajuntament.  Fes clic aquí i consulta el reglament d'aquest registre.

Ajuts i subvencions

Les entitats i associacions poden accedir a finançament públic a través de les subvencions municipals. La convocatòria de subvencions es publica anualment. Les subvencions queden regulades per les bases particulars que seran diferents segons l'àmbit de la teva entitat. Les bases vigents actualment són:

  • Bases particulars reguladores per a la concessió d’ajuts a projectes de cooperació al desenvolupament a les ONG i entitats solidàries de Sant Quirze del Vallès. Consulta-les aquí.
  • Bases particulars reguladores per a la concessió d’ajuts a activitats de sensibilització al municipi promogudes per les ONG i entitats solidàries de Sant Quirze del Vallès. Consulta-les aquí.
  • Bases particulars reguladores per a la concessió de subvencions a projectes d’emergències. Consulta-les aquí.

Cessió d’espais

Les entitats i grups no constituïts d’interès general poden sol·licitar la cessió d’espais per a la realització de les seves activitats. En funció de les necessitats, la cessió té associades unes taxes, regulades a l’ordenança fiscal per la utilització de serveis, instal·lacions socioculturals i materials municipals per activitats socials. Les sales que es poden cedir són:

  • Sala Josep Brossa de La Patronal.
  • Sala Salut Pastor de La Patronal.
  • Sala Muriel Casals del Casal de la Gent Gran.
  • Sala de reunions del Casal de la Gent Gran.
  • Sala d’actes del Centre Cívic de Can Feliu.

Per fer ús d’una sala, cal complir els requisits que trobaràs detallats al tràmit corresponent. Fes clic aquí i accedeix-hi.

Vols fer una activitat a l'espai públic? Fes clic aquí.

Formació

Periòdicament des del Servei de Participació s’organitzen formacions adreçades a les entitats amb l’objectiu de facilitar la seva activitat, gestió i funcionament. Alhora, cada servei organitza formacions d’interès específic segons l’àmbit d’actuació de l’entitat.