Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Òrgans de participació

Coneix els espais per canalitzar la participació ciutadana, nexe d'unió entre l'acció del govern i les necessitats de la població.

El Consell de Poble de Sant Quirze del Vallès és un òrgan participatiu i de consulta dels temes globals i d'especial trascendència pel municipi. Té un caràcter consultiu i de generació de propostes i suggeriments.

Un total de 35 persones integren el Consell de Poble de Sant Quirze del Vallès, el nou òrgan de participació que es va constituir el 15 de juny de 2022.

Quins són els seus objectius?

• Promoure la participació ciutadana, el debat ciutadà i la construcció col·lectiva.
• Ser l’espai de trobada i de debat dels diferents col·lectius per arribar a un consens respecte dels temes estratègics del municipi.
• Afavorir la proximitat i la confiança mútua entre l’Ajuntament, entitats i la ciutadania.
• Desenvolupar relacions transparents entre l’ajuntament i el poble.
• Promoure iniciatives i estratègies per la definició del Sant Quirze del present i del futur per tal de fer recomanacions, tants pels programes i actuacions de l’ajuntament com de les entitats.
• Aprofundir en la cultura democràtica, constituint-se en un espai d’escolta d’opinions diverses, comprensió i participació.

Quines són les seves funcions?

• Conèixer, debatre i elaborar recomanacions sobre les grans línies i temes estratègics del poble.
• Fomentar la participació del veïnat en la definició del futur del municipi i col·laborar en la millora del teixit associatiu.
• Debatre i emetre recomanacions sobre el Programa d’Actuació Municipal.
• Conèixer i fer el seguiment d’altres processos participatius, si no existeixen òrgans específics dels mateixos, així com les conclusions de les comissions de treball del consell de poble.
• Fer propostes d’actuacions i projectes d’interès per al municipi per a què siguin debatudes pel govern municipal i el ple.

Qui forma part del Consell de Poble?

• El Consell de Poble està format per un màxim de 60 persones, entre elles:
• L’alcaldessa.
• Un membre de cada grup polític.
• Representants de les meses sectorials i d’organitzacions veïnals o altres col·lectius.
• Persones representatives o compromeses amb la vida al poble.
• Amb veu i sense vot professionals i experts/es, responsables polítics i tècnics de les àrees quan les temàtiques a tractar així ho requereixin, a petició de la presidència o d’un terç dels membres del consell.
• Amb veu i sense vot representants d’altres administracions.
• Amb funcions de secretaria, un/a membre de la regidoria de participació ciutadana o en qui es delegui.

Com funciona el Consell de Poble?

El Consell es reunirà com a mínim 2 vegades l’any i es convocarà amb una antelació mínima de 15 dies naturals. En la convocatòria s’inclourà l’ordre del dia amb els temes a tractar i la documentació pertinent, i es reservarà un espai per a precs i preguntes. Davant assumptes que requereixin votació, els acords s’adoptaran per majoria simple, més de la meitat dels vots, dels membres presents i, en cas d’empat, decidirà el vot de qualitat de la presidència.
Per a un millor funcionament, es poden formar comissions de treball sectorials amb una vigència de temps limitada.
Totes les sessions del Consell són públiques i les sessions extraordinàries hauran de ser a petició d’un terç de les persones membres.

Quina durada té el Consell de Poble?

El Consell de Poble es renovarà cada 4 anys des de la seva creació, que no necessàriament ha de coincidir amb el canvi de legislatura.

Aquest òrgan està regulat al Reglament del Consell de Poble i al Reglament de Participació en el seu capítol 2.

Per formar-ne part, cal apuntar-se a la Borsa de Participació que s’obre quan s’ha de renovar els seus membres, cada 4 anys.

Per a més informació, pots enviar un correu a participacio@santquirzevalles.cat

Òrgan de participació política dels infants del municipi. Un espai on es troben nenes i nens per reflexionar, parlar, prendre decisions i fer propostes sobre aquells aspectes que els afecten del seu municipi, que consideren necessaris per millorar les condicions de vida de tota la ciutadania. És un espai de trobada mensual d’intercanvi d’opinions entre nens i nenes de 5è i 6è de primària de diferents escoles, així com representants d'infants que hi viuen però no hi estan escolaritzats.

Per més informació, consulteu en aquest enllaç.

Imatge del Consell d'Infants de Sant Quirze del Vallès

El Consell d’Adolescents és un òrgan de participació política local amb la finalitat que els adolescents col·laborin activament en la construcció, desenvolupament i millora de Sant Quirze del Vallès a través de l’expressió d’idees, reflexions, opinions i propostes amb voluntat transformadora. És un espai de trobada mensual d’intercanvi d’opinions entre adolescents de 1r i 2n d’ESO representants dels joves de diferents instituts, d’entitats del poble així com adolescents que hi viuen però no hi estan escolaritzats.
Per més informació, consulteu en aquest enllaç.

El Consell Escolar Municipal és l’organisme de consulta, de participació i d’assessorament de què disposa la comunitat educativa i dels sectors afectats en la programació de l’ensenyament no universitari dins l’àmbit municipal. Podeu cosultar les actes dels consells celebrats en aquest espai.

Consell educatiu de Sant Quirze del Vallès
Consell Educatiu Municipal (CEM)

El Consell Educatiu Municipal és l’organisme de consulta, participació i assessorament de què disposa la comunitat educativa i els sectors afectats en la programació de l’ensenyament no universitari dins l’àmbit municipal.

El Consell Educatiu té com a objectius:

Mantenir un corrent d’informació, estudi i deliberació entre l’Administració Local i els diferents sectors de la comunitat educativa sobre totes les actuacions, planificacions i problemàtica general que afecta els centres educatius
Possibilitar que les línies d’actuació de l’Ajuntament comptin amb la consulta, participació i assessorament dels sectors implicats
Sensibilitzar la població i les entitats sobre l’eficàcia de la participació d’aquests sectors
Crear canals de col·laboració entre tots els sectors per a l’organització d’actuacions

Funcions

Les seves funcions són d’assessorament, consulta, proposta i informació en els següents àmbits:

Plans educatius i programes estratègics
Convenis i acords de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat
Creació d’actuacions i normes municipals
Planificació de campanyes de matriculació
Foment d’activitats per millorar la qualitat educativa
Desenvolupament d’accions compensatòries per corregir desigualtats


Organització i funcionament

El Consell Educatiu Municipal compta amb la Presidència de l’Alcaldessa. El plenari es reuneix de forma ordinària una vegada al trimestre, entre l’inici i el final de curs.

La Comissió Permanent es reuneix de forma ordinària una vegada cada dos mesos i, si s’escau, abans del Plenari.

El règim de les Comissions de treball vindrà marcat per acord dels seus membres.

Composició

La composicio del Consell Educatiu compta amb diversos sectors:

          Corporació Municipal: 1 membre per cada grup municipal
          Serveis municipals: 1 representant de cada servei: Cultura, Esports, Medi Ambient, Feminismes, Cooperació, Benestar Social, Joventut, Promoció Econòmica, Comunicació, Participació, Salut, Policia Local
       10 famílies d'alumnes
         8 alumnes
       11 professors
         8 representants de l'administració i serveis
      11 direccions de centres docents públics i titulars de centres privats i 2 de centres privats
      Altres sectors: Aula Extensió Universitària, Centre Recursos Pedagògics de Sabadell, Sindicats, entitats i associacions

Les Meses per participació són òrgans consultius de participació sectorial organitzats per temes d’interès. A Sant Quirze del Vallès, hi ha un total de 13 meses, cadascuna amb el seu propi reglament de funcionament.

MESES DE PARTICIPACIÓ DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el servei responsable:

intermunicipalweb.jpg                                                                       

La Comissió Intermunicipal de les Fonts és l’òrgan integrat per les associacions i la ciutadania d'aquest barri, que té pertinença administrativa a Sant Quirze del Vallès i Terrassa. També integren aquest òrgan els ajuntaments dels dos municipis.

La Comissió Intermunicipal està regulada en el Conveni per a la millora en la prestació de serveis al barri de Les Fonts subscrit entre l’Ajuntament de Terrassa i Sant Quirze del Vallès.

Sessió del 20 d'octubre de 2022

Convocatòria

Sessió del 30 de maig de 2022

Convocatòria

Sessió del 2 de desembre de 2021

Convocatòria

Acta

Sessió del 29 de setembre de 2021

Convocatòria

Acta

Sessió del 18 de maig de 2021

Convocatòria

Acta