Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major

Diversió i tot tipus d'activitats per la festa gran de Sant Quirze del Vallès.

La Festa Major és la festa més gran i participativa de Sant Quirze del Vallès. Històricament s’ha celebrat el primer dilluns del mes de setembre perquè era l’època de menys feina al camp, ja que en aquells moments ja s’havia segat el blat i encara no era el moment per començar la verema. Aquesta tradició s'ha mantingut fins els nostres dies. Al llarg dels 4 dies principals que dura la Festa Major de Sant Quirze del Vallès s'hi desenvolupen al carrer i oberts a tota la ciutadania diversos espectacles adreçats a diferents franges d'edat. També hi ha actes que s'han consolidat a la Festa i que compten amb una multitudinària assistència com poden ser la fideuada o la botifarrada popular. Representatius de la Festa Major de Sant Quirze són els seus gegants i la Colla de Diables. Dos dels gegants representen els patrons del municipi, Sant Quirze i Santa Julita, i des del 1985 surten pels carrers del poble i presideixen moltes activitats. Normalment els acompanyen la Mariona, creada l’any 2000, el Mussol Feliu, batejat el setembre de 2003, i l'Òliba Obdúlia que es va batejar el setembre de 2004.

Per altra banda, cal destacar que des de l’any 1995 Sant Quirze compta amb una colla de Diables que la nit de dissabte de festa major omple el centre de la vila de llum i foc. Aquesta colla està formada per gent jove del municipi, els quals munten i duen a terme el correfoc, que s’anomena "La llegenda de l'Iskariot". La colla de Diables també és l'encarregada de llegir els versots de festa major, versos en els quals els diables fan una crítica de l'actualitat municipal i del país.

A la Festa Major també es duen a terme els tradicionals concerts de la Societat Coral Il·lustració Artística i la Bella Quirze Band, les exposicions del GIHSQ i el Grup TT, la cursa popular i la matinal esportiva, la cantada d'havaneres, la ballada de sardanes o el castell de focs que posa punt i final a la festa.

Podeu seguir la Festa Major i consultar tot el programa d'activitats a http://festamajor.santquirzevalles.cat.