Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Compostatge casolà

L'Ajuntament cedeix compostadors domèstics per a generar compost casolà.

La matèria orgànica que generem a casa  es pot transformar en compost mitjançant un compostador, sense cap tipus de mecanisme, cap motor ni cap despesa de manteniment.


Les escombraries diàries que es generen a les llars contenen un 40% de matèria orgànica, que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d'humus per a les plantes i cultius. De cada 100kg de brossa orgànica s'obtenen 30 kg de compost. L'acció dels microorganismes sobre els residus orgànics, en unes condicions concretes de temperatura i humitat, permet obtenir compost.

D'aquesta manera es contribueix a la reducció de les escombraries que es porten als abocadors o a les plantes de valorització. Al mateix temps s'aconsegueix reduir el consum d'adobs químics.

Els residus considerats com a orgànics son els següents:

  • Restes de fruites i verdures.
  • Restes de carn i peix
  • Restes de paper de cuina i tovallons bruts
  • Closques d’ou, marisc i fruits secs
  • Petites restes de jardineria (la gespa s’ha de dipositar en el contenidor de rebuig i l’esporga cal porta-la a la deixalleria municipal).

Si teniu interès en obtenir un compostador domèstic, sou veïns i veïnes de Sant Quirze, i disposeu d’un habitatge unifamiliar i/o plurifamiliar amb espai exterior adequat (mig assolellat i no pavimentat), podeu obtenir més informació consultant les Bases de la cessió de compostadors i el tràmit per a sol·licitar-lo.

A més, podreu gaudir d'una bonificació en la Taxa de recollida de residus per autogestió de la brossa orgànica mitjançant l'ús de compostadors.